ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΡΙΧΟΛΟΓΟ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ

ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΡΙΧΟΛΟΓΟ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ

 

Είναι διασκεδαστικό να τα ζωγραφίζουμε, να τα διακοσμούμε, να τα αναζητάμε και προφανώς, είναι νόστιμα. Αλλά ξέρατε ότι τα αυγά είναι επίσης υπέροχα για τα μαλλιά σας; Είναι θρεπτικές μονάδες διατροφής, γεμάτες βιταμίνες, ανόργανα άλατα και αμινοξέα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα εξαιρετικά ωφελήματά τους:

Πρωτεΐνη

Όσον αφορά την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, τα ασπράδια των αυγών υπερέχουν. Αυτά είναι υπέροχα νέα για τα μαλλιά σας, καθώς είναι κατασκευασμένα από πρωτεΐνες και βασίζονται σε πρωτεΐνες για την ανάπτυξη τους. Στην πραγματικότητα, τα αυγά είναι μια «τέλεια πρωτεΐνη», που σημαίνει ότι περιέχουν και τα 8 απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για την ανάπτυξη των μαλλιών.Η πρωτεΐνη αυγών έχει επίσης υψηλή βιολογική αξία. Με άλλα λόγια, το σώμα σας τα χωνεύει και τα απορροφά εύκολα.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα λιπαρά ψάρια μπορεί να είναι η πιο γνωστή πηγή Ωμέγα-3 - αλλά δεν είναι η μόνη. Τα αυγά επίσης περιέχουν μια καλή ποσότητα. Τα ωμέγα-3 έχουν αντιφλεγμονώδη οφέλη και σας βοηθούν να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας απαλό και σε άριστη κατάσταση.

Βιταμίνη Β12

Ένα μεγάλο αυγό μπορεί να περιέχει έως και το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης απαραίτητης βιταμίνης Β12 για τα μαλλιά. Γνωρίζατε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 έχει συνδεθεί με το πρόωρο γκριζάρισμα; Ένας ακόμη λόγος για να δημιουργήσετε μια ομελέτα.

Φολικό

Οι κρόκοι των αυγών περιέχουν φυλλικό οξύ (γνωστό και ως φολικό οξύ), το οποίο απαιτείται για την παραγωγή ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων και βοηθά στη μετατροπή των υδατανθράκων σε ενέργεια. Αυτό είναι απαραίτητο: τα κύτταρα των μαλλιών είναι τα δεύτερα ταχύτερα αναπτυσσόμενα κύτταρα που παράγει το σώμα σας, επομένως οι ενεργειακές απαιτήσεις των μαλλιών σας είναι υψηλές.

Βιταμίνη D

Τα αυγά είναι πηγή βιταμίνης D και επειδή κάθε θύλακας τρίχας στο τριχωτό της κεφαλής σας περιέχει υποδοχέα βιταμίνης D, τα καλά επίπεδα είναι απαραίτητα για χαρούμενα μαλλιά.

Ιώδιο

Οι κρόκοι των αυγών είναι μια εξαιρετική πηγή ιωδίου, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Αυτό είναι σημαντικό για τα μαλλιά σας, δεδομένου ότι ο θυρεοειδής αδένας σας ρυθμίζει το μεταβολισμό και την παραγωγή πρωτεϊνών - την ουσία από την οποία είναι φτιαγμένα τα μαλλιά σας.

Επιστροφή στο ιστολόγιο